Samen Leren Werken

Samen Leren Werken

Praktijk voor remedial teaching en begeleiding op het gebied van gedrag en motoriek

Samen Leren Werken

Even voorstellen

Ik ben Nicole van der Kraan, remedial teacher, gedragsspecialist en rekenspecialist en -coach. Ik ben moeder van twee kinderen. De benadering is bij mij vanuit het positieve. Ik kijk naar wat een kind al kan, waar kwaliteiten en mogelijkheden liggen. Maar ook naar wat een kind nodig heeft om verder te ontwikkelen.

Ik heb twintig jaar werkervaring in het basisonderwijs. Als groepsleerkracht, later ook als remedial teacher, coördinator leerlingenzorg, trainer van sociale vaardigheden en begeleider van kinderen met een leerlinggebonden budget op het gebied van autisme, diabetes, AD(H)D, syndroom van Down en visus. Daarnaast volg ik diverse cursussen op het gebied van les- en opvoedmethodieken. Ook heb ik regelmatig overleg met andere professionals. Ik wil zelf blijven leren, ontdekken en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, zodat ik jouw kind beter kan begeleiden en maatwerk kan blijven leveren.

Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT) en Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in het Onderwijs (LBBO) en werk volgens de richtlijnen van deze verenigingen.

Waarom ik dit doe. Tijdens het lesgeven en het begeleiden van kinderen zie ik dat diverse problemen er voor kunnen zorgen dat een kind zich niet fijn voelt en dat het leren niet verloopt zoals verwacht. Leerproblemen hangen vaak samen met sociaal-emotionele en motorische problemen. Vanuit die samenhang onderzoek, kijk en werk ik met kinderen.

Mijn werkplek. Ik heb gemerkt dat alleen hulp op school niet altijd kan bieden wat een kind nodig heeft. Daardoor ben ik mijn praktijk aan huis gestart.

Wil je meer weten over de mijn manier van werken, kijk dan bij werkwijze.

Wil je meer weten over de opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd, kijk dan bij achtergrond.Samen Leren Werken

Ontdekken = Leren • Leren in samenhang • Dat werkt!


Telefoon: +31 (0)657011100 | Email: info@samenlerenwerken.eu


KvK: 65036638 • LBRT: 163066

website gemaakt door: Emile van der Kraan • DQP